و توسط آن میتوان از تکرار بعضی قسمتها در تگهای سایتها یا هر صفحه HTML صرف نظر کرد. سیاساس همچنین بعضی از مقادیر را تعریف میکند به طوری که این مقادیر برای تمام قسمتها تکرار میشوند و لذا در کاهش حجم صفحات دخالت دارد.
در ابتدا قرار نبود HTML برای نشان دادن مطالب گرافیکی به کار رود. در واقع در آن هنگام به چگونگی ساختاردهی مطالب در صفحات به شکل امروزی توجه کافی نشده بود و تگهای HTML در اصل برای تعریف محتویات یک متن طراحی شده بود.
اما وقتی دو مرورگر بزرگ INTERNET EXPLORER و NET SCAPE سعی کردند تگهای HTML و خصیصه هایی مثل نوع قلم یا رنگ را به مشخصات HTML اضافه کنند، ایجاد سایتهایی که محتویات متون را به طور آشکار از طرحبندی نمایش متن مجزا کند بسیار مشکل شد از این رو کنسرسیوم شبکه گسترده جهانی با استفاده از CSS اقدام به حل مشکل فوق کرد.
یک مثال در باره کاربرد CSS
فرض کنید قرار است وبسایتی طراحی کنید که حدود 60 الی 70 صفحه دارد و شما قصد دارید رنگ پس زمینه تمام صفحات مشکی و فونت صفحات سفید باشد پس از تلاشهایی این کار را انجام میدهید و به نتیجه میرسانید اما پس از مدتی تصمیم میگیرید که رنگ پس زمینه را به سبز تغییر دهید.
علیالقاعده باید در سطح وسیعی دست به ویرایش بزنید اما این کار بسیار طاقتفرسا و زمانبر خواهد بود. اما با کمک CSS کافی است یک فایل عوض شود تا این اتفاق روی دهد.
در مورد دیگر ویژگیهای CSS میتوان گفت که نوعی کنترل بر روی ساختار صفحات وب دارد و از سویی اطلاعات سیستم را به کراولرها میدهد.